Sunnyspread-palaset

Sunnyspread

Pakkohan näitä oli kokeilla kun malli osui jostain blogista silmään! Haasteellisin osa näissä oli ehdottomasti ohjeen suomentaminen, se kun ryökäle on netissä enkuksi ja no, vaikka enkku sujuukin ihan suht hyvin niin ihan turha edes kuvitella että virkkaustermit ja -lyhenteet hallussa olisi…

Vaan kappas, parin erheen jälkeen sainkin kuin sainkin neliön syntymään, nyt on virkkauksen alla jo kolmas mokoma. Yhtä omituista silmukkaa jouduin myös onkimaan, ohjeen FPDC oli piirun verran mysteeri. Onneksi Seijasiskon käsityöblogissa ohje siihen oli niin simppelisti muotoiltu että jopa blondi sen ymmärsi.

Suomentaa en tuota sen kummemmin jaksanut joten tässä kirjaamassani ohjeessa se on vain lyhenteellä F, toivottavasti ei sotke päätä. Se F on siis sama kuin tämä ohjeistus:

”Kierrä lanka koukulle kuten tavallista pylvästä tehdessä, mutta koukkua ei työnnetä edellisen kerroksen pylvään yläsilmukkaan vaan koukataan koukulla edellisen kerroksen  pylvään ympäri keskikohdalta eli ”vyötäröltä”. Muuten pylväs tehdään normaalisti”.

Jos kuvaa kaipaat tueksi niin se löytyy kyllä itseltäkin eli näin:

Sunnyspread3

Oli muuten simppeli tehdä kun sen hoksasi! Ja tässäpä ohje, lyhenteet voin paukutella vaikka sitten loppuun jos joku ei niitä tiedä / muista.

Aloitukseen 4 kjs, yhdistä renkaaksi piilosilmukalla.

1 krs. 3 kjs (ensimmäinen pylväs siis), 11 pylvästä renkaaseen.

2 krs. 3 kjs, F edellisen kerroksen aloitusketjuun. Pylväs seuraavaan ks, samaan ks F, ja samaa tahtia jatketaan kerros loppuun, viimoisena kerroksessa on se F ja sen perään ps sulkee rinkulan kuosiin, tässä kohtaa kerroksessa silmukoita 24. Ja sittenhän se näyttää tältä.

Sunnyspread2

3 krs. 3kjs, F edellisen kerroksen F-silmukan lantioon kiinni, 2 p, F, 2 p jne, lopulta kerroksessa pitäisi olla 36 silmukkaa ja kas, taas ps sulkee koko höskän.

4 krs. 3 kjs, 2p, F-silmukka edellisen kerroksen F-silmukan lantioon, 3 p, F taas äffään, 3 p ja samaan malliin jatketaan kerros loppuun. Nyt silmukoita pitäisi olla 48 ja kerroksen pitäisi päättyä ensin F-silmukkaan ja sitten ps joka sulkee koko kerroksen.

5 krs. 3 kjs, 3 p, F samalla kaavalla kuin aiemminkin, 4 p, F, ja samaan tapaan jatketaan kerros loppuun. Viimoisena tulee 4 pylvään ryhmä ja nyt silmukoita pitäisi olla 60. Ps sulkee kerroksen.

Nyt sullan pitäs olla käsissäs tuo ympyräinen osa tästä kyhäelmästä, joten nyt alkaa varsinainen sillisalaattiosa ohjeesta sillä reunuskin pitää tehdä että siitä saa neliön aikaan… Tuosta ylimmästä kuvasta näkyy ehkäs paremmin, mutta laitetaan nyt sen ihan ekankin kyhäelmän kuva näkyville.

sunnyspread5

Eli 60 silmukkaa reunoissa yhteensä ja sitten lähdetään. Eli kerros 6, ensimmäinen reunuskerros ja jokainen silmukkahan, siis joka kiinnittyy työhön, kiinnittyy tietty seuraavaan käsillä olevaan silmukkaan.

4 kjs, #p, puolipylväs, 9 ks seuraaviin silmukoihin, puolipylväs, pylväs, pitkäpylväs, 3 kjs, pitkäpylväs# ja risuaidan ( # ) väliä jatketaan samalla kaavalla kahteen otteeseen. Sitten ollaankin jo passelisti kohdalla jossa otetaan käsittelyyn pylväs, puolipylväs, 9 ks, puolipylväs, pylväs, pitkäpylväs, 3 kjs ja kiinnitys psllä edellisen kerroksen 4 kjs sarjan 4. silmukkaan.

Ja sitten päästäänkin viimoisille metreille eli kerros 7 ja 1 kjs, 14 ks, 5 ks suoraan niihin kolmeen nurkkaketjusilmukkaan edellisellä kerroksella, huomaathan että niitä ei tarvitse virkata kiinni nurkan ketjusilmukoihin vaan ihan vaan villisti sinne kulmaan. Ja sitten 15 kjs ja taas ne viisi ks niihin kolmeen nurkkasilmukkaan. Ja samalla kaavalla aina siihen kun kaikki nurkat on ehditty kiskasta ja ei kun ps taas kiinnittää, ja myös päättelee, koko lapun.

Kannattaa kokeilla, aivan ihania virkattavia sen jälkeen kun ekasta suoriutui, tokan kanssa nyt vielä joutui välillä kurkkaamaan ohjetta mutta yllättävän helposti se logiikka hommaan löytyi! Mitä näistä sitten tulee, sitä en kyllä osaa edes arvailla. Jaa-a.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s